Acta Tercera trobada EduWikiLab curs 2011-2012 (01/02/12)

Hem rebut la visita de Sergi del Moral, un dels responsables del projecte ARC (Projecte de Recobriment Curricular) del Departament d’Ensenyament. Hem fet una presentació del projecte EduWikiLab, i ell ens ha presentat el projecte ARC, les seves funcionalitats, possibilitats i objectius. Hem analitzat els punts de contacte entre els dos projectes, i estudiat vies de col·laboració, que mirarem de concretar en un futur. Estem interessats a rebre col·laboració externa d’altres professors que vulguin participar, però creiem que és encara una mica aviat per a fer difusió de l’espai, que e spodria a donar a conèixer a principis de l’any que ve. Possiblement el CDEC ens pugui donar un cop de mà en aquest sentit.
Hem revisat la feina feta fins ara, i la discussió ha tractat els següents punts:

  • Cal facilitar al màxim que els usuaris puguin introduir materials, i que ho facin com a usuaris. Tot i això, hem de garantir d’alguna manera que no s’introdueixin pràctiques “a mitges” o que necessitin massa edició. Aspectes com la temporització són essencials, mentre d’altres (com la introducció) són més “reeditables” per altres usuaris. Haurem de garantir que no es pengen pràctiques repetides.
  • Obrim la porta a noves etiquetes de catalogació, o mantenim una llista tancada?
  • Cal explorar maneres d’oferir solucionaris en pràctiques complexes, i garantir que només els usuaris hi tinguin accés.
  • Cal desenvolupar alguna mena de “segell” que identifiqui les pràctiques que necessiten edició, amb el doble objectiu d’avisar els usuaris que estan en construcció i de fer crida a la millora d’aquesta pràctica.
  • La gestió dels drets. Es proposa llicència de tipus Creative Commons, a concretar en properes sessions. Per a facilitar la inserció d’imatges, s’acorda que al peu d’imatge hi consti la web d’on s’ha extret, el nom de l’autor o el text “Llicència desconeguda”, segons el cas. La propera sessió, l’Ivan ens pot explicar les diferents llicències i podrem prendre una decisió.
  • A les referències, caldria posar-hi un text breu que en descrigui el contingut i l’enllaç al costat.
  • Cal dinamitzar la pàgina principal per a fer-hi més comunitat.

Com a tasques per a la propera sessió, hem decidit que cadascú aportarà dues pràctiques, un enllaç d’alguna pàgina web d’on extreure més pràctiques i una participació a la zona de debat. Dins el possible, caldria que cadascú edités algun aspecte (contingut, referències, etiquetes,..) de les pràctiques que hagi introduït algun altre participant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s