Acta Quarta trobada EduWikiLab 2011-2012 (11/04/12)

  • Presentació tasques realitzades i discussió dificultats
  • Drets i llicències. Es decideix seguir una llicència Creative Commons de Compartir Igual 3.0, que s’inclourà a l’apartat de Drets i Llicències. Es decideix mantenir per a les imatges una llicència indeterminada a part, fent constar la web d’on s’ha extret.
  • Etiqueta Validació “Finalitzada”? Protocol Validació-traspàs a ARC? Es decideix que no s’establirà una etiqueta de “finalitzada”, sinò que simplement es farà constar que s’ha traspassat a ARC. Per a passar una pràctica a ARC, es decidirà a les sessions del grup de treball i aniran signades per el grup de treball “EduWikiLab”. Per a treure el “en construcció”, cal l’opinió favorable de dos usuaris (no cal que siguin del grup de treball) a l’espai de discussió de la pràctica.
  • “Apadrinament” dels nous usuaris? Protocol d’acollida? Es decideix mantenir el protocol de dos missatges de benvinguda a cada nou usuari. l’administrador que doni d’alta l’usuari li enviarà el primer missatge de benvinguda i avisarà (a l’atzar) a un segon usuari perquè envii el segon al cap d’una setmana.
  • Espai de discussió tècnic? (Discussió pàgina Consells per a Col·laboradors). Es decideix centralitzar totes les converses generals (conceptuals o tècniques) en un mateix espai a la pàgina principal.
  • Es proposa que sota de cada pràctica hi aparegui l’historial i la discussió, i s’accepta. S’estudiarà si es pot fer de manera automàtica.
  • Estaria bé que a sota de cada pràctica hi apareguessin informacions “meta”: altres pràctiques relacionades, quines pràctique sha vist la gent que ha mirat aquesta, pràctiques més votades…i els solucionaris en opció només visible per a usuaris. Aquestes opcions no són disponibles ara mateix a Wikispaces. Tenim clar que possiblement a la llarga caldrà migrar cap a un Wiki semàntic, i potser de cares a l’any que ve calgui passar-se a un pla wikispaces de pago.
  • Permisos perfil organtizador/membre. Els membres del grup de treball tindran perfil d’administrador, cal anar alerta amb el botó d’edició d’esborrar wiki. La resta d’usuaris tindran permís d’editors no administradors.
  • Etiquetes “transversals”: modelització, dissecció,…lliure? Consolidació etiquetes… Es decideix que cada usuari pot posar les etiquetes que vulgui, a més de les principals (nivell, temàtica i tipus). D’aquesta manera al tag cloud de la pàgina principal tenim una visió àmplia de què és important per als usuaris a l’hora de catalogar una pràctica i mantenim el caràcter horitzontal, mentre mantenim també la classificació estàndard al costa.
  • S’ha creat un espai de formació dins l’EduWikiLab. La intenció és proporcionar als formadors espai i materials per a proposar als participants als seus cursos. Així aconseguim atreure formadors i participants a l’EduWikiLab i hi guanyem tots. Se’n farà difusió a través dels CRPs, ICEs i escoles d’estiu.

Com a tasques per a la propera sessió cada membre del grup de treball revisarà les seves 10 pràctiques i en revisarà 5 d’altres usuaris.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s