Acta Quarta trobada EduWikiLab 2012-2013

  1. Es tanca la revisió de les pràctiques precedents.
  2. Es revisen les activitats d’indagació proposades i al llarg de la discussió es proposen diferents modificacions.
  3. Es decideix iniciar un wiki paral·lel al de les pràctiques per a traballar-hi les activitats d’indagació. Es comenta que el seu ús no ha de ser restringit als exàmens, sinò que la introducció en exàmens hauria de promoure la seva aplicació a l’aula, per exemple, en dinàmiques de treball per parelles, etc…
  4. es parla sobre la catalogació de les diferents activitats, si s’usaran, per exemple tipologies com “extreure conclusions”, “construir hipòtesis”… decidim primer crear-ne i després veure quines tipologies surtem.
  5. Comentaris didàctics més generals: l’alumnat presenta sovint “misconceptions” en punts clau, com ara la fotosíntesi, la forma de les cèl·lules (molts pensen que són bidimensionals) o la densitat (que confonen amb el pes). Es comenta que re-contextualitzar els conceptes, fent diverses activitats al voltant del concepte pot ajudar.
  6. Els alumnes presenten dificultats en la interpretació i confecció de gràfics. Convé promoure’n l’ùs en les activitats d’indagació.
  7. Es comenten dinàmiques d’autocorrecció d’exàmens a l’aula.
  8. S’acorda que cadascú elaborarà una nova activitat d’indagació
  9. S’acorda que de cares a fi de curs tots haurem aplicat una activitat d’indagació en un examen, passant una enquesta a l’alumnat al respecte.
  10. S’acorda que, com a part de l’activitat del grup de treball, s’escriurà un article descrivint l’experiència d’aplicació d’aquestes activitats.
  11. Es revisa el calendari, i s’acorda que le sproperes trobades es faran en dijous, queden dos trobades, els dies 21 de març i 25 d’abril, més una extraordinària si fa falta, el 16 de maig. En Jesus i en Jordi faran un trobada prèvia que servirà perquè en Jesus es pugui posar al dia d’hores presencials i explicar-li com funciona tècnicament la plataforma.
  12. Es crearà una nova plataforma per a les activitats d’indagació, bessona de la de les pràctiques, amb similar organització i estratament lligades entre elles. L’adreça de la nova plataforma és:http://ecbieduwiki.wikispaces.com/home
  13. No cal crear-se un nou compte a la nova plataforma, es rebrà invitació.
  14. Caldrà introduir les noves activitats directament i afegir-hi les prèvies, que es troben a l’entrada inicial com a “Primeres Activitats”.

Deixa un comentari