Línies de treball EduWikiLab, 18/11/13

Línies de treball

  • Jesús

1) física i química manipulativa amb els experiments com a font de conflicte cognitiu en la línia de Peter Childs, punt de partida de la discussió científica amb els alumnes. Interessant l’opció de recollir vídeos d’experiments com a punt de partida.
2) aprofundir en les activitats d’indagació relacionades amb la ciència ficció, en la línia d’Armageddon.

  • Isabel

Oralitat en l’ensenyament de les ciències. Cerca d’estratègies per fomentar l’aprenentatge de les ciències mitjançant ús del llenguatge oral. Per exemple: fer el problema i demanar que siguin ells que expliquin com ho has fet. En acabar una pràctica, fer sortir un alumne i demanar-li que expliqui què hem fet i per a què. Un article amb idees interessants: Hablar ciencia, si no lo puedo explicar, no lo entiendo. Revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias – 2013, 10(3) pp. 291-306 (revista Eureka)
http://reuredc.uca.es/index.php/tavira/article/view/419

  • Teresa

Experiments amb EcoDad, sensors físics de llum, so, temperatura, acoplant detectors i motors elèctrics, per a fer reflexionar alumnat. Desenvolupar un pack d’experiments amb aquests equips, que es poden pujar a la plataforma de pràctiques de laboratori d’EduWikiLab.

  • Jordi

Projecte C3: meta-activitats de comunicació científica, on els alumnes fan recerques i les comuniquen mitjançant pòsters científics, articles científics, presentacions orals, i participen en activitats de construcció de coneixement (congressos científics escolars, treball col·laboratiu…). https://sites.google.com/a/xtec.cat/c3/home
Suposa una inversió gran de temps a l’aula, i pot implicar dificultat per abarcar el currículum.

  • Martí

Gravar vídeos com a eina didàctica en ciències. Com fer que alumnes siguin protagonistes aprenentatge, i que això no entri en conflicte amb el currículum: fer que els alumnes facin vídeos científics.
Se’ls demana que facin un vídeo recollint un experiment, els alumnes han escollit fer l’experiment de Galileo, llençant objectes de diverses masses per a descobrir que gravetat i velocitat de caiguda no depèn de massa.
Dificultat: com avaluar el vídeo: entren aspectes de format, artístics,…o només científics. Una possibilitat és fer-ho en col·laboració amb un profe d’una altra matèria. Dubte: els està servint això per aprendre, o no?
Idea interessant són els concursos de vídeos científics. WebQuesta de refèrencia: mostra la ciència en vídeo: https://sites.google.com/site/mostralacienciaenvideo/

 

Anuncis

2 responses to “Línies de treball EduWikiLab, 18/11/13

  1. Retroenllaç: Segona trobada EduWikiLab 2013-2014 | EduWikiLab

  2. Retroenllaç: Tercera trobada EduWikiLab | EduWikiLab

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s