Sessió 2 seminaris didáctica de les ciències

logoAnálisis experimental de magnitudes físicas a través de vídeos y su aplicación en el aula. Revista Eureka sobre Enseñanza y Divulgación de las Ciencias (2012) 9(2), 252-264. Ezquerra, A., Iturroiz, I., Díaz, M.
L’article descriu l’ús d’un programa anomenat Avimecá, per a l’elaboració de vídeos sobre aspectes físics, i usar els vídeos per a extreure, mitjançant el tractament d’imatge que permet el programa, paràmetres físics com posició, temps, elaboració de gràfics de cinemàtica. L’article descriu exemples d’activitats i l’ús del programa. Es considera útil el fet que s’ofereixin exemples, ja que els alumnes s’inspiren molt d’exemples de produccions.

Los errores de los libros de texto de primer curso de ESO sobre la evolución histórica del conocimiento del universo. Enseñanza de las Ciencias (2009), 27(1), 109-120.

Anàlisi de diversos llibres de text identificant quins errors es comenten quan es parla de l’univers a 1 ESO: atribucions incorrectes de descobriments, sostenir que el geocentrisme no es compatible amb les observacions,….

Capacidades del alumnado de educación secundaria obligatoria para la elaboración e interpretación de gráficas. Enseñanza de las Ciencias (2009), 27(3), 447-462.

Es fa un diagnòstic dels nivells dels estudiants en aquesta etapa, veient que una gran part no assoleix els objectius d’etapa en representació i interpretació de gràfics.

Blog del Claudi Mans, entrades sobre l’etiquetatge dels aliments, molt útil per al treball de l’alimentació a 3 ESO, relacionat amb la publicitat.

Anuncis

One response to “Sessió 2 seminaris didáctica de les ciències

  1. Retroenllaç: Vídeos, conversa, comunicació a l’aula de ciències | EduWikiLab

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s