Sessió 3 de seminaris de didàctica de les ciències

logoLectures comentades sobre oralitat a les ciències:

Un estudio de caso sobre la comunicación entre estudiantes en el laboratorio escolar. Revista Electrónica de Enseñanza de las Ciencias (2012) 11,(1), 98-119. Reigosa, C.

Existeixen diferents funcions/esferes a l’hora de parlar al laboratori, depenent de si es refereixen a aspectes concrets, si contenen argumentació…a l’hora de resoldre activitats investigadores amb resolució oberta i conflicte cognitiu, que promou discussió i negociació de significats, millorant la capacitat de discurs.
El producte escrit està més ben argumentat que a altres pràctiques. Quan reprenen pràctiques entre dies, es torna a argumentar.

Aprendizaje y mejora de las habilidades orales. Cuadernos de Pedagogía, Nº 423 Glòria Sanz Pinyol

Gravar per a un programa de ràdio o preparar exposició oral de treball acadèmic. Gravar vídeos d’activitats orals. Llegir per parlar,parlar per escriure. Ítems de comprensió i expressió oral.

Argumentar y debatir con más de 25 en clase. Montserrat Vilà Santasusana. Josep M. Castellà Lidon. Cuadernos de Pedagogía, Nº 423, Sección Tema del Mes, Mayo 2012

cada àmbit de coneixement té la seva pròpia estructura argumentativa que cal treballar a les matèries. Parts de l’argumentació. Factors socials de l’argumentació oral: tracte, correcció. Proposa estructura per a seqüència didàctica, tesi, justificació, contraargumentació…

Hablar y escribir. Una condición necesaria para aprender ciencias. Neus Sanmartí, Mercè Izquierdo y Pilar García. Cuadernos de Pedagogía / N.0 281 / Junio.
Relació entre habilitats cognitivo-lingüístiques i coneixements científics. Expressió oral com a modelització en streaming.

Seis criterios para enseñar lengua oral en la educación obligatoria. Montserrat Vilà i Santasusana
Planificar un objectiu comunicatiu a cada activitat oral. Important decidir quin rol juga l’expressió oral a la seq didàctica. Tipus d’activitat: entrevista, exposició oral. L’oralitat permet articular activitats de raonament científic de manera ràpida al laboratori.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s