Cloenda EduWikiLab 2014-2015

Ens hem felicitat per el funcionament del grup de treball, hem menjat galetes (en Jordi finalment no va portar els ganxitos que havia promès).

sessio6

Però també hem treballat:

  • Revisió general de les línies de treball
  • Planificació pel curs que ve

Revisió general de les línies de treball

(es proporcionen enllaços, però els materials hi seran disponibles al juny de 2015)

Lectura: Lector40

Es proposa el projecte Lector40, amb l’objectiu de generar 40 activitats breus de lectura on es construeixen preguntes “en rampa”, de literals a inferencials, amb un doble objectiu: que els alumnes aprenguin a respondre pregunte sinferencials, i que sàpiguen connectar les ciències amb l’entorn.
Es proposa que aquest sigui un dels eixos del grup per al curs que ve de l’EduWikiLab.

Infos i recursos a:
http://eduwikilab1415.wikispaces.com/Lectura+i+ciències

Lectura RE-Constructing Models

Infos i recursos a:
http://eduwikilab1415.wikispaces.com/Lectura+i+ciències

Es fa un comentari sobre l’aplicació de les activitats de lectura on els alumnes han de reconstruir textos y re-redactar fragments partint del model científic implícit en un relat. Descriuen que els alumnes argumenten poc entre ells i es centren en visions competitives, i que cal trobar una manera de promoure més la discussió.

Vídeos

http://eduwikilab1415.wikispaces.com/Vídeo+i+Ensenyament+de+les+Ciències

Sha partit de la pràctica de magnetisme, que ha donat lloc a diverses pràctiques de separació de mescles.
El fet que els alumnes dibuixin o representin durant el vídeo de manera abstracta és útil, perquè representen el model abstracte que regeix la imatge (context).
Pel que fa a les bastides, en algun cas el Storyboard ha resultat engavanyar alguns alumnes. En canvi, es considera que mostrar exemples i decidir junts com caldria fer-ho és més útil.

Minipràctiques

S’han dut a terme diverses pràctiques, entre elles la de la comparació de la densitat d’una coca-cola light amb una coca-cola normal. S’ha vist que la pràctica podia derivar a plantejar-se qüestions molt interessants sobre la densitat, la pressió, etc… i que era un bon model perquè els alumnes e splantegin i es facin les seves pròpies preguntes.
En el diàleg apareixen sovint concepcions errònies. Les concepcions errònies de l’alumnat solen ser un punt de partida fonamental en la foramció del professorat i el treball amb els alumnes en països anglo-saxons, però no són un punt de partida habitual a casa nostra.
Es descriuen també els resultats i potencials de la pràctica de la gota d’oli (que queda inmergida entre dues fases d’alcohol i aigua).

http://eduwikilab1415.wikispaces.com/Activitats+breus+de+raonament+cient%C3%ADfic

Planificació pel curs que ve

De manera general hi ha interès a continuar el curs que ve, i en especial a continuar desenvolupant les línies de treball d’aquest curs, i potser articular alguna proposta al voltant del treball per projectes. S’han valorat positivament els seminaris de lectura, tot i que es proposa que el curs que ve es proposi la lectura d’articles concrets (2 per sessió), els llegim tots i els comentem breument.

Us esperem el curs que ve!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s