Primera trobada EduWikiLab curs 2015-2016

Iniciem el grup de treball EduWikiLab 15-16!

La primera trobada serà el proper dijous 15 d’octubre, a les 17:30 al Centre de Recursos del Professorat de Granollers (CRP-1), ubicat a l’Institut Granollers, al Carrer de Maria Palau, s/n, Granollers. Accedir a la ubicació en Google Maps. (Atenció, veterans, el CRP està en una nova ubicació). S’hi decidiran les línies de treball per a aquest curs partint dels interessos dels participants i el calendari de trobades i comentarem també l’article publicat aquest mes d’octubre a Investigación y Ciencia: La educación científica del siglo XXI: Retos y propuestas. ¿Se ha de enseñar hoy la misma ciencia y de la misma forma en que nos la enseñaron a nosotros? de Neus Sanmartí i Iván Marchán (Descàrrega Lliure).

Enguany, la coordinació del grup serà duta a terme per Jesús Gasco, Elisa Goytia i Jordi Domènech.

Com acostumem a funcionar?

L’activitat del grup s’estructura en 6 sessions de 2,5 hores de durada, repartides al llarg del curs en les que els participants investiguem, desenvolupem i apliquem activitats i enfocs didàctics per a millorar l’aprenentatge de les ciències per part dels nostres alumnes.  La (o les)  temàtiques concretes de cada curs s’escullen entre els participants. En cursos anteriors, ens hem centrat en les pràctiques de laboratori (2011-2012), les preguntes d’indagació en exàmens (2012-2013), l’oralitat a l’aula de ciències (2013-2014) i el treball amb vídeos, micropràctiques i lectura a les ciències (2014-2015).  El proper curs és probable que l’EduWikiLab es continuï comportant com una incubadora de projectes d’innovació en l’ensenyament de les ciències, en la que els participants impulsin projectes i idees diverses per a treballar junts, o bé una sola línia de treball conjunta. Algunes de les idees proposades el curs anterior per a aquest curs són el treball per projectes a les ciències, les micropràctiques, les preguntes generadores de conflictes cognitius (o preguntes canari), i la lectura a les ciències, però qui decideix cada curs en què es treballa són els participants que s’incorporen.
Entre trobada i trobada decidirem quines tasques fem (provem o dissenyem activitats, etc…) per a la següent i les compartim/discutim a la següent sessió.
El curs 2013-2014 vam incorporar també la lectura comentada d’articles de didàctica de les ciències que ens semblessin interessants (cadascú busca un article que li interessi de didàctica de les ciències, d’una de les revistes digitals d’accés obert, se’l llegeix, i la següent sessió ens l’explica en un minut). Valorarem també si volem mantenir aquesta activitat.

Aquells professors despistats que es volguessin inscriure i no ho hagin pogut fer a temps, que es posin en contacte amb algun dels coordinadors.

  • Jesús  |  jesusgasco@gmail.com
  • Elisa |  elisagoytia@gmail.com
  • Jordi |  jdomen44@xtec.cat
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s