1a sessió grup de treball 16-17

20 octubre de 2016
TEMES DISCUTITS

Presentació dels components del grupEns presentem tots els presents indicant institut on treballem i les motivacions per formar part del grup. Aquest curs continuem formant part respecte el curs passat, la Mercè, en Toni, la Rosa Mª, L’Elisa, en Jordi, l’Anna i en Jesús. S’incorporen la Sílvia, l’Eulàlia, la Laura, la Clara, en Pere, la Noèlia i la Clàudia.
Aprofitem l’experiència d’en Pere en el seu institut, Les Vinyes de Castellbisbal, perquè ens expliqui el funcionament del seu centre, amb cinc anys d’implementació del treball per projectes. Es plantegen diverses inquietuds pel que fa al treball, l’organització i als resultats dels alumnes després de l’ESO.
La frase de la sessió “ I DESPRÉS DE L’ESO QUÈ?”

Plataformes del grup ( bloc, wiki,…)Es mostren les diferents plataformes on es penja el treball fet durant el curs. Estan els enllaços en l’apartat anterior.
Els noms d’usuari i passwords per aquest curs es faran arribar en les properes setmanes perquè tothom tingui accés al wiki.
Es comenta que cada any es proposa la realització d’un article que reculli la feina realitzada durant el curs per presentar-ho a alguna de les revistes de ciències ( Alambique, Ciències,…)

Determinar calendari de treball ( dia de la setmana, properes sessions,…)Es manté com a dia de trobada els dijous a les 17:30 i anirem determinat les dates de les properes sessions durant la sessió en curs.

Determinar línies de treball.Seguint amb la proposta del curs passat de continuar aprofundint en el treball per projectes es plantegen dues opcions, que poden ser més si es creu convenient:
– Seguir com el curs passat que cadascú es preparava un projecte i el duia a la pràctica i el comentava al grup,posant terminis per poder fer una avaluació.
– Plantejar generar projectes fent equips i cooperar per preparar projectes per cursos alineats amb el currículum.
S’opta per aquesta segona opció i després de exposar els nivells on treballem cadascun de nosaltres es formen els grups següents, susceptibles de canvi:
Un grup que desenvoluparà projectes per 1r d’ESO format per: Toni, Rosa Mª, Sílvia, Eulàlia, Clara i Laura.
Un grup per 2n amb: Pere, Elisa ,Jesús
Un grup per 4t amb: Noèlia i Clàudia.
Faltaria incorporar les persones que no han pogut assistir a la primera trobada ( Jordi, Gemma, Mª Àngels, Anna).
Com a eina per trobar idees es proposen diversos enllaços:

COMPROMISOS
Cada sessió un terç dels participants llegeixen articles per al grup.
A la propera sessió llegeixen l’Elisa, la Clara, la Noèlia i en Jesús.
Propostes de línies de treball:
-Treball per projectes: Cada grup portarà pensat possibles temes de projectes a desenvolupar. A la propera sessió es començarà a treballar en la definició dels projectes decidits.
Els assistents donen permís per fer visible la seva adreça de correu electrònic quan s’envii un mail, per afavorir així la comunicació entre tothom.
Propera trobada 24 novembre de 2016 a les 17:30.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s