Resumint… una trobada extra amb sopar com a teràpia

Aquesta ha set la pseudoúltima sessió. Hem decidit que, per ajudar als companys/es que han faltat a més d’una sessió a certificar, farem una última sessió al mes de juny.  És una molt bona notícia, perquè demostra les ganes de treballar i la motivació que com a grup tenim (el soparet posterior també ajuda 😉 )

Una de les tasques que farem aquesta última sessió serà passar tot el material del grup (que és molt perquè acumulem anys de feina) a aquest bloc com a conseqüència del tancament de la plataforma Wiki. A partir del proper curs tots els materials estaran disponibles des d’aquest bloc.

 

La feina d’aquest dia 17 de maig ha set treballar per comissions durant 30 minuts per poder fer un bon resum posterior del treball que hem fet durant el curs.  Resumint, disculpeu-me si descuido algun detall del que es va dir:

Biodiversitat. Hotel d’insectes?

És un projecte molt gran i ambiciós per les motltes implicacions a nivell de continguts, competències, etc.

A partir d’un vídeo sobre la mort de les abelles que actua com a “ham” els nois i noies van tibant dels possibles fils que els porten a construir hotels d’insectes, investigar la biodiversitat dels seus patis, propostes com plantar plantes i haver d’investigar prèviament quines serien les més adequades… En definitiva, un projecte amb molts eixos que pot donar per treballar al llarg del temps (investigar cada any a partir dels seus interessos ).  Una proposta molt interessant seria portar a terme el projecte simultànimaient en diversos centres i compartir/comparar resultats.  Aquest any els temes que han sorgit són els pesticides, la millora dels hàbitats en ambients urbans i la normativa sobre transport de mercaderies.

Melmeladament alimentari.

És un projecte amb components diversos eixos creat amb “design thinking” Es parteix d’un documental sobre malbaratament alimentari (Els espigadors i l’espigadora) i a partir d’aquest llançament es treballen components socials i com afecta l’estat del producte a la seva adquisició. Una altra component molt interessant del llançament del projecte és la realització d’una cata “cega” de productes per intentar comprendre com afecta l’aspecte visual del producte a la seva adquisició. D’entre els productes finals del projecte destaquen el disseny i etiquetat de productes que posin en valor el producte, malgrat estigui marcat. Fer servir el màrqueting d’una manera alernativa a l’actual.

Metereologia

En aquest projecte s’ha demanat que els alumnes es facin experts en alguns continguts de metereologia: vents, núvols… a partir de una llista àmplia de conceptes. Una vegada trien han d’elaborar un vídeo per a comunicar aprenentatges.  Un dels conceptes més interesants, al menys per mi, és que les famílies, amb ajuda d’una rúbrica que és la mateixa que han tingut els nois i noies com a guia d’orientació.  La participació de les famílies augmenta la qualitat dels productes.

EnvaSOS

Projecte sobre medi ambient. Es tracta de millorar la gestió dels residus desde diversos punts de vista. Es fa una diagnosi inicial (a l’escola, a casa, al barri) i a partir d’aquesta l’alumnat proposa actuacions a portar a terme. Aquest any s’ha creat i portat a terme per primera vegada i els productes finales han estat: noves papereres dissenyades i construïdes pels mateixos alumnes per a les aules, tríptics informatius sobre envasos i oli repartits fora de l’escola, un estudi estadísitic de la questió fet a la ciutadania, una “master class” amb alumnat de 1r de primària per explicar la gestió de residus a Vic.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s