Engega la vuitena temporada de Eduwikilab.

Tornem un altre cop, amb gent que ens deixa i gent que s’incorpora. Trobarem a faltar als que aquest vuitè any no continuen amb nosaltres i estem encantats de conèixer més profes amb ganes de treballar per projectes per fer projectes.

Aquesta és la definició de Javier LosArcos del que fem a l’Eduwikilab, i trobem que és molt encertada. Fem servir la metodologia del treball per projectes per elaborar nous i excitants projectes que puguin portar a terme els nostres nois i noies.

Durant la primera sessió vam consensuar la manera en què treballarem les properes sessions.  Mantenim el seminari de lectura d’articles de didàctica i ens marquem un esquema de treball 30 : 60 : 30 : 30

  • 30 minuts de lectura i comentari d’articles. Normalment es proposaran 2 o 3 articles que es presentaran voluntàriament i penjarem un resum de cada lectura al bloc, dins de l’apartat de seminari de lectura.
  • 60 minuts de treball per comissions per desenvolupar projectes. Encara no tenim clar com s’establiran les comissions, si per nivells (1, 2n, 3r…) o per centres d’interès (biodiversitat, grans impactes ambientals…)
  • 30 minuts de posada en comú per seguir l’evolució de totes les comissions. Segurament el moment més interessant, perquè sempre sorgeixen noves idees i propostes interessants de persones que no es troben en la mateixa comissió.
  • 30 minuts per dubtes, preguntes, altres propostes…

Després ja vam començar a treballar per comissions per nivells i ja van sortir alguns centres d’interessos molt suggeridors:

  1. Biodiversitat i com lligar-la al Projecte Rius.
  2. Grans impactes ambientals.
  3. Com treballar alhora música, física, biologia, matemàtiques…
  4. Cinema i ciència
  5. Art i ciència

Ens queda pendent decidir com volem fer públics els nostres projectes. Del curs passat els projectes Bitxos Raros i EnvaSOS van ser publicats dins de l’ARC. Però no hem discutit prou si és la millor manera de fer visible la nostra feina ara que l’espai Wiki ja no funciona més com a espai per publicar els nostres treballs.

Per últim va sorgir la necessitat de tenir un “telefon de l’esperança” per profes que treballen per projectes i tenen dubtes o volen sentir opinions sobre alguns aspectes. Citar en twitter @Eduwikilab #telèfondelesperança  podria ser una manera de comunicar-nos i obrir el fil de dubtes i inquietuds a més gent.

Ja us anirem explicant com evoluciona tot aquest curs.

Propera trobada:  Dijous 29 de novembre

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s